Младежи в Пловдив с нова акция „Купи – Дари“ (СНИМКИ)

В седмиците преди Великден младежите от Ротаракт клуб Пловдив и Интеракт клуб Пловдив Пълдин за пореден път организираха дарителската кампания Купи и Дари.

Кампанията „Купи и дари” е идея и проект на Ротаракт клуб – Варна и стартира за първи път през 2008 г. Идеята на проекта е пазарувайки за себе си, хората да купуват и хранителни продукти за социално слаби семейства и за децата, лишени от родителски грижи.

Младежите от Пловдив провеждат кампанията съвместно с Български Червен Кръст, а набраните хранителни продукти се разпределят по социално слаби семейства.

И този път кампанията в Пловдив протече в няколко пловдивски магазини с много усмивки и пълни с храна колички. Организаторите с гордост определиха тази кампания, като най-успешната до момента.

Дарените продукти включваха не само обичайните и крайно необходими брашно, олио, ориз, боб, леща, но и различни лакомства, шоколади и козунаци, които несъмнено са направили празника по-усмихнат за подпомогнатите семейства.

Ротаракт клуб Пловдив е първият чартиран клуб в България, още преди 20 години. Като всички програми на Ротари Интернешънъл и ние се стремим да служим на обществото чрез проектите си. Те са разнообразни и насочват вниманието към различни теми в обществото, а надежда е все повече хора да откликват на каузите на младежите.

За автора

Вашият коментар