Над 120 младежи изготвиха декларация за Младежките пространства в България (СНИМКИ)

Съвместна работа между младежи и политици даде резултат в “Декларация за Младежки пространства”

От 14-18 Юни над 120 представители на младежки работници, младежки организации и представители на европейски, национални и местни институции обсъдиха темата за Младежки пространства. Целта на Национална среща „Младежки пространства“ е заедно – млади хора и политици да обсъдят и създадат конкретно определение за младежките пространства.

Всички препоръки и експертиза от представителите на организации и институции бяха включени в един общ политически документ, който може да бъде да бъде намеренаТУК Срещата предостави 5 динамични, изпълнени с много идеи, дискусии и предложения дни.

Младежка седмица бе открита от европейския комисар по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам. министъра на образованието и науката Петър Николов и кмета на Община Варна Иван Портних. 

В рамките на срещата със съдействието на представителството на Европейската комисия у нас, се проведе „Граждански диалог“ с еврокомисар Тибор Наврачич, президента на Република България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, към които младите хора задаваха своите въпроси и изразяваха мнението си по отношение бъдещето на Европейски съюз.  

След месец ще бъде готов наръчник с добри практики, който ще се разпространява безплатно.

Събития от този тип показват, че младите хора в  България имат умения и експертиза да са активна част от обществото и ефективно участват в създаването на младежки политики. Пример за това е, че младежта не се ограничава само с намерения и дискусии, а ги подкрепя с действия.

Събитието е част от календара на Варна – Европейска младежка столица 2017

Още за събитието във Варна тази година може да видите ТУК

Вашият коментар