Младият предприемач на Пловдив с иновативна идея за детското хранене

Раздадоха се наградите от XII-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Церемонията се проведе в прохладната биоградинка на Младежкия център на Гребната база.

Община Пловдив е единственият град в България, който провежда подобен конкурс с паричен награден фонд за стимулиране на иновативни бизнес идеи у младите.

В тазгодишното издание участваха 8 кандидата от 18 до 35-годишна възраст с разнообразни предложения. Още преди месец пред екип от жури бяха представени всички идеи, а днес се обявиха и победителите. Първо място с награда 7000 лева спечели Радостина Гайдарова – Делчева. Нейната иновативна идея е първа по подобие в страната. Като млада майка тя иска да създаде уеб портал за родители с информация за храните, които можем да даваме на бебетата и как да ги приготвяме.Второ място и 4000 лева бе отредено за Лазар Босаков и идеята му за фолклорна настолна игра с името „Етно“. 3-то място с по 2000 лева награда са за Александра Александровна Файн и бизнес идеята й за био сапуни с ликовете на пловдивски забележителности и Даниел Трайков, който иска да направи ферма за охлюви.

Награди раздаваха председателят на общински съвет Александър Държиков, заместник-кметът по финансите Величко Родопски, началник отдел Спорт и младежки дейности Петър Зехтински и основателят на конкурса зам-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

„Нямаме намерение да спираме да организираме този конкурс. Вие, младите, движите нещата и вярваме във вас“, каза от микрофона Титюков.

Галин Генов e „Най-добрият млад предприемач на Пловдив“ тази година 

Иновативина техника заместващи пластмасата е победителят на Млад предприемач 2019

Производство на безпилотни самолети е победителят на Млад предприемач 

Здравословни храни обраха наградите на „Млад предприемач“ на Пловдив

Победителите от Млад предприемач: Трябва да градим и помним

Вашият коментар