Димитър Карагегов: Хората в България трябва да защитават правото си на свобода(СНИМКИ)

Ние защитаваме свободния избор на човек и смятаме, че всеки трябва да може сам да реши дали, кога, колко пъти месечно, годишно трябва да употребява различни вещества", сподели Димитър Карагегов по темата за правото на човек да употребява различни видове вещества без намеса от държавата,  вчера /7.02/ в Пловдив. 

"Независимо дали става дума за незаконен или законен наркотик, аспирин, чай.. това нас не ни интересува. Ние искаме да озаконим марихуаната например, така че, всеки да може да консумира, продава, произвежда, употребява за каквото реши. Това трябва да е ваше решение, а за нас най-важното нещо е човек да не бъде принуждаван”, продължи фелдмаршалът на Либертарианския клуб Liberty 420.

Това е един от нашумелите проблеми в държавата и по света през последните години, а вчера тя бе обсъдена свободно на отворена дискусия в Икономическата библиотека в Пловдив (Hackafe), на която присъстваха над 30 младежи.

Лекцията бе тематично озаглавена „Как да се защитим от полицейския произвол”.

В проведения дебат се представи теза, която застъпи общочовешките принципи и факти, че различни видове вещества не трябва да бъдат регулирани от държавата, а всеки сам трябва да избира с какво да третира организма си, ако се нуждае от него.

Димитър Карагегов обясни, че Liberty 420 е по-различно от останалите движения, които просто искат марихуаната да се легализира. Той представи и няколко примера, с които е възможно постигането на техните цели:

Eдин от най-успешните начини за legalize е Medical марихуана. Много хора например се чудиха как се случи тази рязка промяна в Щатите. Там дълги години хората, които са били „ЗА” легализация на тревата са варирали между 10 и 20 %, в момента са над 50%.

Всичко това се е случило и чрез статистическо проучване се е разбрало, че всъщност не хората са започнали да консумират трева, а че познават пациент, който се лекува с трева. Това изглежда наистина успешна вратичка за промяна.

В момента има доста проучвания, които показват, че основната съставка на екстази хапчетата има прекрасни лечебни свойства, когато става дума за лечение на хора с посттравматичен стрес. С това дори успяха да накарат Пентагона да финансира проучване, направено върху ветерани от войната. Доказаха, че много повече ветерани от войната се самоубиват, не можейки да преживеят психично нанесените им травми.”

Встъпвайки във водещата тема „Как да се защитим от Полицейски Произвол”, Димитър Карагегов обясни за стъпките на протичане на един обиск, как трябва и не трябва да реагираме, ако бъдем подложени на такъв, какви права имаме и кога можем да ги търсим:

Преписали сме добри практики от най-големия сайт, подкрепящ легализацията на марихуана в България, добри практики от Запада, и се опиваме да ги реализираме и у нас. Всичко това включва едно просто указание за това какви права имаш и как можеш да ги използваш, когато полиция те спре и пожелае да те обискира”, продължи той.

„Никога няма да видите организация Liberty 420  да говори с държавата, никога няма да ни видите да се молим за нещо. Ние ще се стараем да изработим оръжия и инструменти, с които вие сами да можете да противодействате с тях и независимо какъв е закона, вие да можете да докажете своя свободен избор”, допълни още  той. 

Вашият коментар