65 години слава за Спортното училище в Пловдив (СНИМКИ)

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов откри официално 65-годишнината от създаване на най-старото спортно училище „Васил Левски” в Пловдив. Събитието бе уважено от десетки гости и официални лица, както и бивши и настоящи шампиони от СУ "Васил Левски", носители на медали и купи, победители от спортни състезания, прославили България в европейски, световни и олимпийски първенства, треньори и приятели. 

На 19-ти февруари, всички те сведоха глава пред паметта на своя патрон Васил Левски в едноминутно мълчание.

Специална грамота за юбилея получи диреторката Илияна Данчева от зам.министър Калин Каменов

Церемонията не мина естествено без своите победители. Отличени бяха в десет призови места, както и със специални награди някои от сегашните възпитаници на спортното училище, които през изминалата година са спечелили награди и са се качили на стълбичката на победителите чрез своите постижения от различни състезания. 

Досега възпитаниците на училището са извоювали 9 златни медала от олимпиади, 49 от световни първенства и 47 от европейски.

Спортните си умения показаха клубовете по художествена и спортна гимнастика, като зарадваха гостите с невероятни съчетания от пируети, скокове, премятания, доказвайки, че всяка една тяхна победа е заслужена.

Вижте спортните графити на СУ "Васил Левски" на фасадата на общежитията изрисувани от Stern ТУК

Вашият коментар