Финансиране за студенти във Великобритания на Световното образование в София

Ново финансиране за магистри във Великобритания по Erasmus и нулева лихва за студентски кредити в Холандия ще предложи международното изложение Световно образование в София този уикенд

Над 120 западни университети, колежи и нови езикови центрове ще представят нови програми и условия за прием на българи в столичният хотел Балкан       

Нов заем за обучение на магистрите във Великобритания Erasmus в размер на £9300 ще се предлага на българските кандидати по време на международното изложение Световно образование в столичния хотел София Балкан на 25 и 26 февруари. Това е втората възможност за финансиране на магистратури на Острова, след като от миналата година кредити за чужденци започна да отпуска Британската агенция за студентско кредитиране, с което общото годишно финансиране на кандидатите може да достигне 23 000 паунда. 

Erasmus+ е част от програмата на EC за обучение, образование и спорт в периода 2014-2020 г. Досега по нея се отпускаха средства само за магистратури във Франция и Испания.

Новият заем дава възможност на студенти-граждани на ЕС, които са завършили бакалавърската си степен в друга страна да получат финансиране в тези три държави.

Размерът на заема е между 12 000 и 18 000 евро според продължителността на обучението. Кандидатите сами решават каква сума да поискат. Средствата се отпуска без гаранция и може да се използват за покриване на таксата на обучение и за разноски за живот. Заемът е с гратисен период 1 година след завършване на обучението и допълнителна година при започване на изплащането и се връща в рамките на от 6 до 10 години след завършването. Той не е обвързан с доходите на студент.

Нулева лихва за студентско финансиране в Холандия и нови програми с обучение на английска са изненадата за кандидатите за Холандия, за която приемът тече в момента. В рамките на изложението ще бъдат обработвани кандидатури за страната на лалетата. Специализирани информационни центрове ще разясняват новите моменти за прием и Германия, Австрия, Дания, Швеция, Франция и Белгия.

Образователните реформи у нас и в чужбина водят до промени, информацията за които подобрява възможностите на нашите кандидати за успешен прием, категорични са консултантите.

За да подпомогне учениците от 7, 8 и 9 клас, „Световно образование“ работи по програмата „Образование 360“. За целта форумът ще събере на едно място университети, средни училища и езикови центрове. Това позволява на много от родителите да планират отрано обучението на детето си и да имат поглед върху всички опции за финансиране, правилен момент на заминаване, държава, специалност и професия.

И тази година в изложението ще участват нови училища, които са за  пръв път в България. Сред тях са Staffordshire University, University of Gloucestershire и University of Suffolk, които предлагат напълно безплатно кандидатстване за посетителите на изложението. Нови езикови центрове от Испания, Малта, Швейцария и Англия ще представят летните си програми за езикови ваканции. В рамките на изложението те ще се предлагат с отстъпка в цената между 5% и 10%. 

Търговският отдел на Австрийско посолство и Стопанска камара на Австрия в България ще представят нови възможности за обучение на българи в Австрия. Участието им в изложението Световно образование е част от проекта Go-International на австрийското министерство на образованието за популяризиране и интернационализиране на образованието в Австрия. По нея в София ще се представят университетите Carinthia University of Applied Sciences, университетът за приложни наука FH Joanneum GmbH, училището по туризъм Кремс. 

В рамките на програмата за професионална ориентация специални гости на изложението ще са архитектът Любо Георгиев и актрисата Йоана Темелкова, които ще се срещнат с българските ученици и ще дадат съвети насоки при избора и кандидатстването за двете желани специалности.

Създателят на СофтУни Светлин Наков ще води специализираната работилница "Първи стъпки в програмирането", а за учениците от 3 до 6 клас е предвидена IT-работилницата SoftUni Kids. И двете събития ще бъдат ориентирани изключително практически. Всеки участник ще напише на живо първите си няколко компютърни програми, които ще тръгнат в ръцете му, и ще усети за себе си дали програмирането му е интересно, за да го изучава по-сериозно.

За участие в „Световно образование“ в България пристигат рекорден брой специалисти от над 100 образователни институции. Предварителна регистрация и подробности за програмата може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар