Представители на GOOGLE и Пловдив си дадоха среща в Лондон (СНИМКИ)

Всички училища в Пловдив вече разполагат с облачни технологии, които бяха активирани през 2018 година
 
По-голямата част от тях ползват системите на Google
 
Близо 500 учители са преминали курсове, а над 100 от тях вече са сертифицирани учители на интернет гиганта. На среща в Лондон между представители на образованието от града под тепетата и голямата компания  бяха обсъдени възможности за нови технологични решения за класната стая и различни програми за подкрепа на училищата. Големият интерес от страна на американския гигант е лидерското място, което България е заела при сертифицирането на Гугъл учители през последното тримесечие.
 
Над 200 учители са взели изпитите си, като половината от тях са в Пловдив.  Друг интересен факт е, че Пловдив е един от малкото градове, който е успял да започне процеса по дигитализация на 100%.
 
 
На дискусията, която продължи около час, присъстваха Кевин Келс – глобален директор „Образование“ , Лиз Спрод – директор за Европа, Близкия изток и Азия за G suite , Анна Ереметиева – мениджър обучения, и Александър Ангелов от Център за творческо обучение . 
 
Срещата се проведе в Лондон на щанда на Гугъл, по време на най-голямото изложение за нови технологии в образованието (BETT). На изложението присъства и голяма група от България. Над 50 учители и директори от София, Пловдив и Варна участват на четиридневното световно изложение. През 2019 година Пловдив цели да създаде добри практики в няколко водещи училища, които да са пример за глобалната програма на G suite за образование. 
 
 

Вашият коментар