Ученици от Пловдив създадоха голяма мартеничка с телата си (СНИМКИ

Днес учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбелязват първи март

За трета поредна година училището провежда кампанията под наслов „Не на агресията! Ние творим заедно! Да завържем училището ни с най-дългата мартеница!“. Тази година, в голямото междучасие на първия мартенски ден, учениците от цялото училище заедно със своите преподаватели и ръководството на училището се наредиха един до друг, за да завържат най-дългата мартеница. 

Всеки ученик застана рамо до рамо със своите съученици и с много смях, веселие и взаимна работа те завързаха своите мартенички една за друга, като по този начин успяха да обиколят цялото училище. Усмивките и топлотата не напуснаха всички участници по време на събитието, което внесе много топлина и радост в студения снежен ден.

След протичане на превърналото се в традиция за пловдивското училище събитие, учениците заедно със своите учители се върнаха към учебния процес, носейки със себе си създалото се позитивно  настроение през целия ден. И тази година завързахме заедно най-дългата мартеница с кмета на Район Западен Димитър Колев.

"Ние от СУ „ Св. св. Кирил и Методий“ знаем, че когато правим нещо заедно, сме способни на много повече. Когато всеки вземе участие и допринесе към общата цел, можем да постигнем чудеса. Всеки един ученик, учител, ръководител е важна брънка във веригата, създаваща голямата мартеничка, която обикаля цялото училище и го „завързва“.

Без един, мартеничката може и да не достигне обратно до своето начало и да бъде завързана. Същото може да се наблюдава и по отношение на агресията в училище –  можем да се справим с нея само ако всеки от нас поеме отговорност в процеса на превенция и интервенция и активно подкрепи идеята за едно училище, свободно от тормоз и насилие. Всеки един е важен! Всеки един може да направи промяната!

Както идването на първия щъркел известява пристигането на пролетта и знаем, че след него ще дойдат още много, така всяко добро дело, всеки един човек, които заеме твърда позиция по отношение на агресията и насилието може да поведе след себе си още и заедно да успеем да осигурим по-сигурна и защитена среда за всички нас. Честит първи март! Бъдете щастливи и обичани, защото всеки от вас е важен. Всеки от вас е значим. 

 

За автора

Вашият коментар