Ученици представят своите тренировъчни фирми на изложение в Пловдив

XIX международен панаир на учебните предприятия ще се проведе на 14-15 април 2016 г. в палата No. 6 Международен панаир-Пловдив.

В XIX международен панаир на учебните предприятия участват 110 тренировъчни фирми от 3 държави – България, Сърбия и Черна гора, осъществяващи дейност в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организация на събития, реклама, търговия със сувенири и играчки, търговия с облекла, бижута, козметика, търговия с автомобили и със стоки за бита, строителство и озеленяване, търговия с книги, фотография, спорт и други. За събитието са регистрирани над 800 участници от 37 училища и 2 университета, които ще премерят сили в 14 конкурса и ще се борят за над 30 престижни награди.

В рамките на панаира представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор ще оценяват основните, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебно-тренировъчна фирма, в това число познаване на административните процедури за създаване на собствена фирма, разбиране на принципите на счетоводството, търговското и данъчното законодателство, съзнание за бизнес етика и социална отговорност, разбиране на пазарните механизми, познаване на техниките за продажби и реално планиране, проектиране и аранжиране на панаирен щанд.

XIX-ият международен панаир „ТФ Фест 2016 – Млад предприемач” е включен от Министерство на образованието и науката в Календара за състезанията за учениците, обучавани по професии от професионалните направления и е единственото в България състезание по професии с международно участие. Панаирът е одобрен като международно събитие от Европейската комисия и включен в списъка със събития, свързани с Европейската седмица на малките и средни предприятия и е представян като пример за добра практика от България за обучение по предприемачество и насърчаване и развитие на дух на креативност, иновации и предприемаческо мислене.

Събитието е част от проект „Мост между училището и бизнеса” и създава трайна връзка и сътрудничество между образованието, бизнеса и неправителствения сектор, чрез представяне на постиженията на обучаваните в тренировъчни фирми пред бъдещите работодатели и осигуряване на възможности реални фирми да станат ментори на тренировъчните.

 

 

 

Вашият коментар