Канадска, състезание с коли и нов кабинет за 67 години Механотехникум в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Учителка се впусна в състезанието по паркиране и обра аплодисментите на учениците

Мъжката профилирана гимназия по Механотехника „Цветан Лазаров“ стана на 67 години, а училището чества и 120 години от рождението на проф. Цветан Лазаров.

Създаденото през 1949 година училищe отпразнува патронния си празник по страхотен за своите възпитаници начин. Директорката Анета Чилингирова и учителският колектив направиха учебния ден, такъв, какъвто техните ученици биха искали той да е през цялата година. Канадска борба, лека атлетика, хвърляне на копия и гюле, и за да е купонът пълен в духа на мъжката гимназия, момчетата от 12 клас с правоспособност за шофиране, застанаха зад волана на собствените си автомобили. Те показаха майсторски умения на по-малките си съученици как се паркира и как се правят сложни маневри в двора на училището. В състезанието се включи и учителка, която обра всички аплодисменти, като не бутна нито едно от колчетата на плаца.

Денят на отворените врати за ПГМТ Пловдив бе открит около 9:00 часа в препълнения физкултурен салон, където момчета от 8-ми до 12 клас мериха сили в канадска борба. Малко по-надолу от тях пък Кирил от 10 клас подобри рекорда на училището по тласкане на гюле, като изхвърли 11,20 метра металното топче.

Веднага след края на надпреварата пък бе открита и новата лаборатория по „Механотроника“, в която бе показан и специалният сензорен робот създаден от възпитаници на училището.

„При нас спорта и учението вървят ръка за ръка“, сподели директорката Анета Чилингирова пред камерата на mediacafe.bg. Тя похвали възпитаниците си, че доста голяма част от тях излизат от училището конкурентно способни и готови да се включат в пазара на труда, който в момента изпитва глад за специалисти. Тя допълни, че училището работи тясно с големите фирми в Пловдив и региона.

Чуйте цялото интервю с директорката на училището: 

Видео в Кирил от 10 клас, който подобри рекорда на училището по тласкане на гюле:

 

За автора

Вашият коментар