Почетните консули на няколко страни откриха учебната година в Руската (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕГ „Иван Вазов“ награди най-добрите си ученици за изминалата учебна година пред специални гости днес на 15-ти септември

Първа сред най-добрите излезе абитуриентката за 2016-та година отличничката Божидара Кирякова, носителка на много престижни награди и лауреат от олимпиади по испански език. Божидара направо разплака някои от бившите си учители, като благодари на всички тях за прекараното време в елитната гимназия под тепетата и даде съвет на по-малките и тези,, които сега за първи път влизат в училището да ценят всеки момент прекаран в него, защото той е кратък и няма да се върне никога.

Сред официалните лица присъствали на откриването на учебната година бяха г-жа Лариса Кътова – зам. -кмет на район Северен, г-жа Радослава Ташкова – зам. – председател на Общинския съвет, г-жа Фани Брадинска – почетен консул на република Франция в България, г-жа Марияна Чолакова – почетен консул на Германия в България, г-н Джузепе Де Франческо – почетен консул на република Италия в България и г-жа Юлиана Чакърова – директор на катедра Рускя филология към ПУ. Всеки един от тях приветства гимназистите, а след тях учениците от чуждестранни паралелки им подариха по едно цвете и ги поздравиха на „своя“ чужд език, който узучават.

Заместник директора Илко Василев пък обра овациите на учениците от Руската и дръпна пламенна и искрена реч пред всички тях. Той сподели, че гимназията милее за всеки един ученик и се радва и плаче заедно с него независимо независимо по какъв път се е отправил в живота.  Доказателство в това е подклрепата за бившия възпитаник Ники Попов, който се лекува от левкемия в Германия и в момента събирането на средства е подновено. Учениците се включиха в кампанията за Ники, като повечето преподаватели се отаказах от цветята за 15-ти септември, а парите ще дарят на семейството на бившия възпитаник на Руската гимназия.

Повече за кампанията ив  другите училища под тепетата може да видите ТУК

 

Вашият коментар