13 бакалаври с отличен успех във Випуск 2016 на Химическия факултет на ПУ

Четирима са пълните отличници сред завършващите магистри

78 бакалаври и 66 магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще получат дипломите си на тържествена церемония утре, 11 март. Това обяви деканът на факултета доц. д-р Веселин Кметов. Промоцията на абсолвентите ще се състои от 10:30 ч. в Спортната зала на висшето училище на бул. „България” № 236А. 

Сред завършващите бакалаври има 13 отличници. Първенец на випуска е Миглена Златкова Аладжова от специалност „Медицинска химия“ с успех 5,99. Четирима са пълните отличници от общо 6-те магистърски програми.

Изпращаме с гордост поредния випуск химици. Убеден съм, че те ще  допринесат за утвърждаването на престижа на Химическия факултет и ще оправдаят нарастващото доверие на работодателите към нашите кадри“, заяви доц. Кметов.

Той подчерта, че дипломантите са много добре подготвени специалисти в професионално направление, в което ученето е трудно, а професията – изключително отговорна. „Пожелаваме им решимост и дръзновение в преодоляване на трудностите в живота, радост и щастие от успехите, здраве и късмет в семейството. Нека останат съпричастни към факултета и дано скоро да ни гостуват в обновена сграда на Химическия факултет“ – пожела деканът доц. д-р Веселин Кметов.

Вашият коментар