Преизбраха единодушно проф. Кольо Динков в УХТ за втори мандат

Общото събрание на Университета по хранителни технологии преизбра досегашния ректор проф. дтн инж. Кольо Динков за втори мандат със 157 гласа „за“ от общо 176 гласували. 

„Благодаря за оказаното ми доверие за втори мандат да имам честта да бъда ректор на Университета по хранителни технологии. Радвам се, че това, което постигнахме заедно през тези четири години е оценено. То  ми дава увереността да заявя, че за следващите четири – ще направим така, че с усилията на всички ни Университетът ще продължи своето развитие, уважаван от нашите настоящи и бъдещи студенти, от правителствени и обществени институции, от български и международни партньори“, заяви пред делегатите на Общото събрание в аула „Милен Бешков“ днес новият-стар ректор. 

„Със заложеното в мандатната програма в изминалите четири години се опитахме да надграждаме, стъпвайки на опита от традициите – имайки предвид накъде вървят водещите университети, но и пречупвайки всичко това през спецификата на Университета по хранителни технологии“, посочи преди това проф. Кольо Динков

Думите му са подкрепени от рейтинговата система, която отчита водещи позиции на университета в направлението на хранителните технологии, както и челни места и развитие при биотехнологиите, енергетиката, комуникационната и компютърна техника, машинното инженерство, туризма. Сериозна международна дейност и изнасяне на опита на УХТ с преподаване в други държави, активна работа и студентски практики с компаниите от хранителната промишленост, реновирани учебно-производствени комплекси и като резултат – сериозна професионална реализация на студентите, са част от портфолиото на университета в мандат 2011-2015 година.  

Проф. Динков е избран за ректор първи мандат през декември 2011 г. В Университета по хранителни технологии е от 1981 г., когато е приет за студент в тогавашния Висш институт по хранително-вкусова промишленост. Започнал като асистент, преминал последователно през всичките стъпала на академичната йерархия, включително професор, доктор на техническите науки, ръководител на Катедра „Процеси и апарати“, Декан по НИС и международно сътрудничество, автор на учебници и множество научни публикации. 

Повече за кампаниите на Студентски съвет към УХТ може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар