Запиши се за „Летен университет“ 2014

Националното представителство на студентските съвети организира XII-то издание на „Летен университет” 2014. Поредното издание на събитието ще се проведе в периода от 22  до 28 Август 2014 г., с домакин – курортен комплекс "Албена".

"Летен университет ‘2014"  представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет".

Чрез проекта организаторите си  поставят за цел да се популяризират масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлечат по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Освен спортни игри по време на игрите ще бъдат осъществени академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято” , латино-вечер, графити-парти и др.

Участниците в „Летен университет“ ще имат възможност да представят своите университети в  следните спортни дисциплини: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, трибой – шах, табла и покер.

Желаещите да вземат участие в проекта следва да подадат заявление за участие, в срок до 03 Август 2014 година по електронна поща summer@npss.bg.

Участниците могат да се запишат посредством делегациите на висшите училища (записване при Студентски съвет) или индивидуално, директно към НПСС.

За повече информация посетете интернет сайта на проекта.

За автора

Вашият коментар