Футболна енциклопедия: основни категории фенове

Не треска за злато, а треска за футбол е обхванала цял свят. Това, разбира се означава, че иначе здравомислещите хора в момента са се превърнали в лунатици. Независимо дали сте футболен фен или не, няма начин да не забелязвате около вас полуделите фенове, гледащи мачовете у вас, в заведения или кръчми.

Сайта Mashable сортира всички тези хора в няколко основни категории, спрямо най-често срещаните форми на психоза. И макар да са обхванати от една и съща мания, в действителност те са много различни:

Статистикът – той смята проценти и отношения за мачовете през годините. Кой колко победи има, колко гола е вкарал, далиима повече голове като домакин или като гост. За него във всичко има логика и е сигурен че открива геометрична прогресия между левия и десния крак на Меси. По време на целия мач той може да ви изрежда тази статистика без да спре. Или иначе казнао дървен философ.

Маниакът – това е най-лесно разпознаваемият образ. Той е тунингован от глава до пети в цветовете на своя любимец. Носи тениска, шал и зимна шапка, дори през лятото. Дори се случва по лицето да е омазан я в оранжева боя, а в синя. При гол за неговият тим, той понякога дори плаче от радост.

Новакът – на него това му е първото Световно. Надъхан до безобразие, той не спира да задава въпроси- кой беше това, защо този свири, какво е дузпа и подобни интересни въпроси. Понякога от него може да се чуе и въпросът, който ми е любим:“ Ние жълтите ли сме?“.

Наследникът –  Той е „Дъ чоузън уан“, сигурен е че е поне 1/16 германец, аржентинец и бразилец едноврменно. Освен това дядо му е играл в някой отбор и разбира се той е наследил неговата техника- истински професионалист. Той обича да дава съвети кой как да играе и често използва репликата „Това аз щях да го вкарам“. Освен това носичужд флаг на раменете си доста често.

Алкохоликът – Къде футбол без алхохол! Наздраве!

Апатичният –  на фона на всичко лудо и вихрещо се, този човек е пълен айляк в буквалния смисъл. Той не се трогва нито от гол, нито от дузпа нито от червен картон.

 

За автора

Вашият коментар