Наградиха най-добрите спортисти в „Месеца на игрите“ в УХТ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Отличиха победителите от Пролетните спортни игри на УХТ

Вчера, на специална церемония в спортната зала на УХТ, бяха отличени победителите от продължилите над три седмици „Пролетни игри” на университета. Наградите връчи лично ректорът проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, който поздрави инициаторите от Студентския съвет за добрата екипна организация на събитието.

„За пореден път доказахте, че когато има добър екип, нещата се случват. Важно е да се намира подходящият модул и да се дават възможности на младите хора да спортуват“, похвали студентски съвет проф. Динков.

Церемонията бе открита от председателя на Студентския съвет в УХТ Веселин Ангелов.благодари на колегите си за интерес към спорта и апелира още повече спортни събития през тази година

Участниците се състезаваха в 8 дисциплини, съответно – тенис на маса, силов трибой в лека и тежка категория, шах, табла, волейбол, баскетбол, футбол.

Тимът на „Фаворити“ защити името си във футболния турнир и се класира на първо място. На втора и трета позиция останаха „Наглите“ и „Ураган“.

При баскетболистите първия приз завоюваха „Сърбите“, с подгласник в групата „Краварите“.

„Студентски съвет и Ники“ зае първата позиция във волейболната надпревара. В призовата тройка влязоха „Баси отбора“ и „No name“.

Шефкет Каравелиев е победителят в тежката категория на силовия трибой. Зад него останаха Карло Катранджиев и Панайот Мочев.

При леката категория в силовия трибой Радослав Мирославов излезе на първо място, второто и третото е за Галин Иванов и Стоян Гърков.

Росен Петров, който спечели преди два дни проведения в УХТ „Панаир на науката“, стана първи и в шахмата. На втора и трета позиция се класираха Галин Иванов и Недко Недев.

Галин Иванов, Анастас Стоянов и Шабан Шабан са призьорите в турнира по табла. Най-добри в тенис на маса се оказаха Петко Костадинов, Мариян Иванов и Гюнай Ахмед.

Организаторите раздадоха и индивидуални награди. Шабан Шабан от „Наглите ”получи отличие за голмайстор във футболния турнир, а Виктор Стойчев от „Фаворити” – за най-добър вратар. Топреализатор в баскетбола е Цветан Ревански („Краварите). Велина Кансъзова („Студентски съвет и Ники”) спечели приза за най-добър сервиращ във волейбола.

Mediacafe.bg бе основен медиен партньор на спортното събитието в УХТ 

 

Вашият коментар