Недялко Славов: „Светът е това, което можем да прегърнем“

На специалното откриване на 13 издание на Пловдив чете вчера успяхме да се докоснем до един от най-известните съвременни български писатели Недялко Славов, на когото в четвъртък /11.06/ му предстои премиера на документалния филм по последната му книга "432 херца".

Романистът не изневери на директния си стил, но и не отказа да сподели няколко думи преди авторската си вечер в Концертна зала:

Няколко думи за „Пловдив чете”.

Прекрасно дело. Десет дни българската книга е на оная почит, която наистина заслужава. Шапка доземи на Божана Апостолова. 

На 11-ти, в четвъртък,  е едно от събитията на „Пловдив чете” – авторовата ви вечер в Камерна зала на Драматичния театър в Пловдив. 

Да, започва от 19.00 часа. Каня всички приятели, неприятели, познати и непознати. Който иска – да заповяда. 

Присъстващите ще видят 30 минутен филм за Вас. Кажете ни нещо за него.

Божана инициира този филм, а го направиха Крум Филипов и Иван Палейков, страхотен творчески екип, много талантливи и сърцати хора. Благодаря и на тях. Мен лично филма много ми хареса.

Възторжени отзиви за последния Ви роман „432 херца”. Наричат го едно от литературните събития на 2015 година. Мина и софийската му премиера.  Къде ще е следващата среща с читателите.

Вероятно в Стара Загора, Бургас и Варна. 

Книгата Ви има посвещение. „На Виктор”. Кой е Виктор?

Моят внук. Едно от милионите български глухарчета, които ги издухаха да се реят по света. Роди се и живее в Канада.

Издухаха?  Кой го направи?

Болните мозъци. Ненаситните, които искат света само за себе си. Същите, които се опитват да променят Божията подредба на човека. Това е и една от основните теми на романа ми „432 херца”.

Какво искате да кажете на читателите си?

Да не спят с отворени очи. Да си искат света и живота си обратно. И да четат книги. Книгите са тяхното спасение.

Повече за последния роман на Недялко Славов може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар