Шотландският DJ с български корени, който вече второ лято твори в Пловдив (ВИДЕО)

Андро Матюсън e по-познат на пловдивските меломани като DJ Andy Scot. Българинът с шотландски корени вече второ лято може да се срещне зад пулта в клубовете под тепетата като Fabric, Грамофон и Плазма. През другото време е резидент в един от посещаваните клубове във Филаделвия, където и следва своето обучение. 

Започва да се интересува от електронна музика преди четири години, докато учи в Германия. Споделя ни, че е живял на много различни места, като Шотландия, Англия, България, Обединените арабски емирства и Америка, и за този жизнен път смята, че е видял доста неща, което му помага доста в общуването с музиката. А това, че е наполовина шотландец му дава голяма обща култура, добавя той. Забелязваме го и в парчетата му, където могат да се чуят гайди и келтски мотиви, както и български народни ритми. 

В момента Andy Scot е студент в Пенсилвания, а DJ-то му е професионалното хоби, превърнато в страст. Надява се да стигне до нивото на световноизвестни и признати артисти. Възхищава се на Иван Шопов, по-добре познат със сценичното си име Balkansky, както и на западните DJ Skrillex, Avicii, Diplo и RL Grime. Искренно съжалява, че не е могъл да вземе участие в ддвата фестивала Shake That хълм и WakeЪП. Първият пропадна на два пъти, а при втория е имало проблем за участието му, в който така и не става ясно за причината. 

Шотландецът с български корени е всестранно развит артист – свири на пиано от малък, рисува, пише стихове и музика и се занимава с моделство вече от две години във Филаделфия. Разкрива ни, че това, което го е привлякло към електронната музика и причината да има такъв интерес към нея, е че не е монотонна и няма предели. При нея нямаш ограничения какво ще използваш – от пиано до гайда – ако звучи добре, можеш да го включиш в песента. Първият му албум EP ще излезе на 18 юли 2015.

Чийте какво сподели той пред камерата на mediacafe: 

За автора

Вашият коментар