94 години Госпожа Стихийно бедствие

Стоянка Мутафова ще отпразнува 94-ия си рожден ден в Берлин

Грандамата на българския театър навършва 94 години днес – 2-и февруари. Стоянка Мутафова и на тези години не знае що е умора и продължава да работи активно. Думата „подвиг“ наистина  е слаба за това, което прави на стари години живата легенда на театъра.

Стоянка Мутафова ще отпразнува 94-ия си рожден ден в Берлин. Великата актриса ще играе пред българска публика в германската столица, като тя ще влезе в един от най-емблематичните си образи в постановката „Госпожа Стихийно бедствие”.

Мутафова ще зарадва почитателите на българския театър не само в Берлин, но и в още два немски града. На 5 февруари ще играе в Мюнхен, а на 7-и в Нюрнберг.

Стоянка Мутафова е родена на 2 февруари 1922 г. в София. Завършва класическа филология в Софийския университет и Държавна театрална школа в столицата. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър "Ив. Вазов". Тя е една от основателките на Държавния сатиричен театър "Ал. Константинов". През 2001 г. получава наградата "Паисий Хилендарски", а през 2002 г. орден "Стара планина", първа степен.

Вашият коментар