Amaro Cooltsalon – мястото за обмен на фотографи в София

Когато отпуските свършват и златният тен започва да избледнява заедно с морските спомени, ликувайте. Защото в първата септемврийска седмица в София отвори врати един истински културен салон.

Ще го намерите на ул. Алабин 4, сгушен в гостеприемните квадратни метри на Amaro Baretto.

Концепцията на Amaro Cooltsalon е семпла и неустоима, както и менюто в бара: любезните домакини от Amaro baretto и "Клуб за социални ангажименти" (роден сред творческите пориви на "другата половина на Кино на чорчик", Оли Гоц) ви канят на поредица от вечери, посветени изцяло на културо-социал-естетически обмен.

В продължение на 10 седмици, Amaro Cooltsalon ще представя най-добрите млади фотографи, художници, илюстратори, дизайнери, трансформатори и културни агенти – творящи тук и сега.

Обменът е налице: авторите получават платформа за изява, публиката – вечери, утоляващи жаждата за изкуство, творчески идеи и нуждата да се измъкнеш, поне за малко, от ежедневието. Но не се разсейвайте: всяка изложба е с продължителност точно една седмица. Поредиците се открива в четвъртъци, а след 7 дни ви посреща друг, нов автор.

Така, на 4-ти септември Amaro Cooltsalon дебютира с участието на CОЦМУЗ – виртуален музей, който представя различни области на българския графичен дизайн от времето на социализма.

Създателите на проекта са фотографът Никола Михов, Валери Гюров и Мартин Ангелов, съоснователи на сдружение "Трансформатори".

В рамките на Amaro Cooltsalon, СОЦМУЗ представиха колекция от подбрани обложки на грамофонни плочи.

  • От 11-ти до 17-ти септември Cooltsalon-ът се подържаше от художника Явор Боянов
  • На 18-24-ти септември музиката и маслените бои се сляха в едно, в платната на Елка Латева.
  • На 25-ти септември започна фото дискусията за вредните "Е"-та около нас, а на 2-ри октомври Cooltsalon се предава в ръцете на талантливия фотограф Павел Найденов- Humanesque Photography.

Статията е изпратена до mediacafe.bg чрез свободната форма на сайта "Изпрати своя текст"

За автора

Вашият коментар