Чичо Кмет, Чичо Кмет донеси ми ти късмет…

"Чичо Кмет, чичо кмет донеси ми ти късмет.

Контролното ми утре уреди и от час ме измъкни.

Ваканция искам веднага, всичко живо да се стяга!"

Това е примерен текст на ученик, който е писал съобщение вчера на бургаския кмет Димитър Николов във връзка с желанието за мигновено пускане в дървена ваканция на учениците от града и областта. Такива получи и пловдивския Иван Тотев преди 10 дни но и двамата не уважиха молбите на стотиците ученици, които искат да се отърват от класните преди края на първи срок. 

В тази връзка Димитър Николов направи вчера велико обръщение към местните ученици в официалната си facebook страница. Той се обърна към тях под името "Чичо Кмет", както го наричат някои от тях, изпращайки му съобщения с молба за дървена ваканция,  с което показа защо има толкова силна подкрепа от жителите на морския град. 

Ето и целия текст на Димитър Николов:

"Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци. 

Благодаря за милите обръщения – Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н.smile emoticon И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите – няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни.

Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност.

Поздрави: Чичо Кмет"

Вашият коментар