Гласувайте за новите правила във Facebook

Социалната мрежа, позната и още като клюкарницата Facebook стартира потребителско гласуване, касаещо предложените по-рано промени в правилата на работа на услугата. Това се посочва в съобщение на страницата на Facebook.

Сигурно си спомняте, че преди около 2 седмици социалната мрежа предложи новата версия на правилата на сайта, според които Facebook си запазва правото да споделя информацията за потребителите си със своите подразделения. В допълнение, на потребителите беше предложено да се откажат от съществувалата от 2009 г. функция за гласуване на промените в политиката на социалната мрежа.

Вчера пък – 3-ти декември започна гласуването на тези нововъведения. То ще бъде достъпно на специална страница до 24 часа на 10 декември. В случай, че в проучването вземат участие повече от 30% от милиардната аудитория на ресурса, неговите резултати ще бъдат задължителни за администрацията на Facebook.

Към момента в гласуването са участвали повече от 280 хиляди потребители. По-голямата част от тях, повече от 240 хиляди, се противопоставят на промените, предложени от Facebook.

Социална мрежата отбелязва, че окончателните резултати ще бъдат обявени в деня след приключването на вота.

 

 

За автора

Вашият коментар