Идва ли все пак краят на света (анализ)

Краят на света ще дойде…ама друг път! Това е категоричното мнение на доцент Евгени Семков от Института по астрономия към БАН. Че все някога такъв край ще има, това е безспорно, но че катаклизъм на 21.12.2012г, както са "предсказали" маите няма да има е сигурно. Нищо фатално, различно или изключително няма да се случи в следващите няколко години, смята ученият.

След 4-5 милиарда години слънцето ще спре своето съществуване, ще се разшири като червен гигант, и ще ни погълне. Дано дотогава да сме станали по-духовни, не крие надеждата си Семков.

Повече от ясно е, че освен че напоследък темата за края на свет се преекспонира, тя буквално бе превърната в машина за пари. Всъщност на 21.12.2012г. фатални неща няма да се случат, просто това е една дата, бележеща совебразен преход от материалното към духовното. Споре източните вярвания, едно нещо, доведено до крайност, преминава в неговата противоположност. А че сме стигнали до края в озверелия си материализъм, струва ми се няма спор.

Именно сега е време да загърбим материалното и да отдадем необходимото внимание на духовността, защото е повече от очевадно, че технологичния скок на човечеството в последните години, не само че остърга  до кръв бездушието ни, но направи от "Хомо сапиенс" нещо средно между човек и машина.

21 декември би трябвало да се превърне в крайъгълния камък, в датата за глобална равносметка на цялото човечество. Убеден съм, че единствено от нас самите зависи дали ще запазим поне искрица от божественото начало в себе си или ще се обречем на самоунищожение.

 

duhovnost

 

 

 

 

Вашият коментар