Филмът „На нож“ в Пловдив в Историческия музей

Aвторите са потърсили недостатъчно изследвани и неизвестни досега обстоятелства. Акцентът е поставен върху обобщаване на и нформацията за войната, както и върху духа на българската армия и българския войник, представяне на гледните точки на всички балкански ст рани за войната, както и отзвука й в Европа.
Документалният исторически филм „На нож“ ще бъде прожектиран в голяма част от градовете в България, благодарение усилията на списание „Българска наука“ и със съдействието на ВМРО.
Следващата спирка на филма "На нож" ще бъде на 24 ноември (събота) в Пловдив от 14.30 ч. в Регионалния исторически музей.
 
За любителите на документалното кино, този филм, ще покаже интересен поглед над събитията през 1912г.. Филмът е посветен на Балканската война и е създаден по инициатива на списанието по повод 100-тната годишнина от военната епопея.
Авторите и продуценти на филма са Петър и Росен Теодосиеви споделят, че целта им е била да изразят уважение и да почетат паметта на всички онези, взели участие във войната и дали живота си за Отечеството.
„На нож“ е замислен като съвсем нов поглед към събитията от 1912 г., към историческия им и духовен смисъл, както и към отражението им върху българската история и народопсихология, обясняват от „Българска наука“.
Откъс от филма може да гледате тук
 
Повече за списание "Българска наука" може да намерите тук
Повече за дейността може да намерите на техния официален уеб сайт.
 

За автора

Вашият коментар