Je suis Селянджърс

Държавата – това си ти! Еди-кво-си Симитли!

Публикуваме за първи път коментар от facebook, който ни накара да се замислим в какъв свят живеем днес и цялата объркана ситуация в България, след жестокото убийство на 18-годишния Тодор от Враца. Публикуваме го без редакторска  или каквото и да е друга намеса, така както се пови в социалната мрежа или би се чул на улицата. Защото нещата са такива. Болно е, но това е самата истина!

"Ама то цялото население е от воайори, бе, възмУтените от сеирджиите във Враца!

Държа да отбележа още сега, че абсолютно на място споменавам думата население. НаГРАЖДЕНИЕ не съм чувал да има. Едва ли е случайност. Да ме прощават нормалните хора, чиито произход и родословие е от места, където с къртовски труд и честност си вадят хляба. Коректната дума е СЕЛЯНДУРИ!

Та, селяндурът, населяващ територията от 111 хилки в квадратни километра, гледа биг брадър, вип брадър, сутрешни блокове, вечерни блокове, чете пикове и блицове, мечтата му е да има S-класи, сочни джуки и кинти, а вие чакате от него съпричастност, гражданственост и прочее?!

Ма той умрял, ма!!! Гражданинът!

Сиреч – тепърва ще се наслаждаваме на подобни красоти: пребити учители в училища, пребити възрастни хора по рейсове и спирки, убити други по тротоарите и т.н.

И лека вметка – нИдей рИва срещу полю(и)цията! И срещу държавата нИдей!

Държавата – това си ти! Еди-кво-си Симитли!

Ама, ще си кажете вие, ние не сме такива! Е как да не сте такива? Ще го скънете това дистанционно да ръчкате от кАнал в кАнал, та да не пропуснете някой нов сеир, па било и да се възмУтите.

Протести да имало?! Ами на протести, които не са ЯХВАНИ от някого, или организирани от някого, ходят хора, по-малко от тези, които са необходими за четворка белот, бе, ахмаци!

По-лесно е "във фейса". Ти да видиш там кво ги прайм сички!!! Ахкаме, охкаме, гневим се, ще превъртим играта от адреналин. Е, вярно, после пак цъкаме с дистанционното, щото, да не пропуснем, рийш ли, нещо ново, че как после пак да сме оборотни!

Ама това да имаме гражданска (уточнихме вече нелепата дума) позиция, да си възпитаваме добре децата, та поне те да станат хора, да не псуваме всяка кола или пешеходец, да не гледаме да прецакаме някой, да не сме на далавера, да си вдигнем задниците от най-важния член на семейството – телевизора, за да бъде чут гласът ни, (без някой да е направил вече "организацията") виж, това вече е трудна задача!

А трудните задачи са досадни. Живеем в забързан свят, който няма да ни чака да станем хора и или да направим идващите след нас такива.

Няма страшно! Още няма да са минали 40 от смъртта на убитото момче във Враца, нито от пребитите и ограбени пенсионери из страната, а тук, в най-важната за самочувствието трибуна, вече ще има хахо-хихи, ще се споделят баналности, ще се лайкват тъпизми и, разбира се, отново ще бъдем много оборотни по всички текущи теми.

Je suis Селянджърс"

Вашият коментар