Хората вече нямат нужда от поща

В света на високите технологии и наличието на интернет да получите писмо на хартия изглежда доста ретро. Старите пощенските кутии  в блоковете изглеждат все по-ненужни в днешно време. Грозни, мръсни и надрани, те поглъщат основно рекламни брошури и детайлизирани сметки. Общуването чрез есемеси,  имейли, фейсбук и скайп отдавна е изместило кореспонденцията чрез хартия.

Знаете ли, че:

На днешния ден през 1852 г. в Англия са въведени в употреба първите пощенски кутии. В тях са се получавали поверителни и съвършено лични, старомодни писма с развълнуван почерк, допускащ задраскване и поправяне. Такива, каквито всеки от нас е получавал поне веднъж. Спомняте ли си кога последно сте слагали малко пясък в пощенския плик, облизвали сте марката и сте я залепвали, а после с трепет сте пускали плика в пощенската кутия?

Миналата година заключиха завинаги вратата на нашия вход – вече може да се влиза само с чип. Питах инициаторите на идеята как ще си получаваме пощата, а те отговориха, че на външната врата ще сложат прорез. Една дупка за сто семейства.

И тогава разбрах, че повечето хора вече нямат нужда от поща. Или просто я мразеха, тъй като в пликове получаваха само предупреждения за неплатени сметки. И нищо повече. С досада гледаха даже на каталозите на хипермаркетите – като че ли те навлизаха в личното им пространство, макар да бяха толкова полезни в търсенето на евтинията.“ – цитат на zaprehoda

За автора

Вашият коментар