9GAG разпространи нова снимка от България, този път на графит от Пловдив

Една от най-известни платформи в света за разпространение на забавна информация и картинки 9GAG отново насочи поглед към България и по специално към Пловдив.

Днес, известният сайт се обърна към своите читатели с въпроса "Who says graffiti is vandalism?", а само минути след пускането снимката бе коментирана от над 500 потребители.  

Това показва красноречиво отношението на хората към изкуството, а въпросът, който задават от сайта е насочен към всички онези, които виждат в уличното изкуство само драсканици, а подминават хубавите рисунки, като тази от Пловдив. 

Графитът е дело на известния уличен художник Broke, който заедно с неговата приятелка Alice се включиха в подкрепата на "Пловдив 2019" в края на август тази година, рисувайки в един от най-мрачните подлези на Пловдив.

Това се случи малко преди комисията от Европейска столица на културата да обиколи възлови места в града и да види програмата от Общинската фондация. По същото време още 7 артиста от Пловдив преправяха рисунките от подлеза на Баня Старинна, част от "Steet Art Fest 2012", които можете да видите в сайта Графити от България. 

В подкрепата на Пловдив за Европейска столица на културата се включиха и от PyrotechnixCrew, които рисуваха през юни на място, което малко хора биха се престрашили да творят. Stern и Dark изрисуваха огромен динозавър на площ от 200 квадрата в центъра на най-голямото гето, а именно Столипиново. За по-малко от 8 часа двамата известни художника направиха неислимото и издигнаха рисунката на бишва детска градина пред погледа на десетки местни жители, които цъкаха с език, но малко от тях разбираха какво всъшност стои на стените. Любопитсвото им обаче се оказа по-силно и скоро след това всички знаеха за древните животни населявали планетата ни ппреди повече от милиони години.  

Изкуството на Broke можете да видите в подлеза преди тунела под Стария град, както и ТУК.

Още снимки на 9GAG за България вижте ТУК.

За автора

Вашият коментар