Кратък филм за бягството от реалността – социалната мрежа

Как технологиите влияят на живота ни? До колко сме вглъбени в тях и живеем паралелно два живота? А до колко всъщност живеем само един – този в социалната мрежа и сме забравили за реалността?

Дипломната работа на Ерика Ротберг отразява личните взаимоотношения между хората. Тя е направила кратък филм-анимация, в който разказва за няколко живота на различни хора, погълнати от илюзиорния свят на интернет. 

Напълно реален, филмът носи заглавието  Avoidance ("Избягване"). В него всеки може да открие образите на свои близки и приятели, а дори и своя. Клипчето, с интересен визуален стил, ни предлага интересен материал за размисъл.

"Не можех да заспя без телевизор като тинейджърка, а когато смартфоните превзеха света, те станаха моето ново хапче за сън. В един момент осъзнах, че това е просто един лесен начин за откачане от собствените ти мисли.“, споделя Ерика,  „Ние губим баланса и изключваме от реалността твърде често, просто защото това е толкова лесно. Това ме накара да започна разработването на историята. "

А ти в коя реалност живееш?

Вашият коментар