Можете ли да наредите кубчето на Рубик?

Не можете да наредите кубчето на Рубик? Не се притеснявайте, има и други начини да го използвате, затова не бързайте да го прибирате надълбоко в шкафа. Ще ви разкажем за един красив, творчески замисъл.

Пийт Фектау е прекарал 40 часа, нареждайки мозайка с образа на Мартин Лутър Кинг, направена изцяло от кубчета на Рубик.Пийт нарича проекта си “Dream Big”.

 За да сеполучи тази огромна мозайка, дизайнерът трябвало да подрежда всяко кубче на Рубик в специални, предварително определени цветови комбинации. Всеки цвят е отделен пиксел, отделен елемент на мозайката. С компютърно генерирана скица за образец, творецът използвал 4242 кубчета на Рубик, за да създаде мозайката с размери около 5.6 х 2.9 метра, която след завършването си тежала около половин тон.

Художникът попринцип  работи главно в областта на интерактивния дизайн,създаване и администриране на уеб сайтове за малки и големи организации. Той има опит в проектирането на множество социални мрежи, приложения и шаблони на софтуер с отворен код.

За автора

Вашият коментар