Виж потенциал там, където друг вижда боклук

Всяка къща постепенно се задръства с много ненужни вещи, които не ползваме. Преди да изхвърлите стария чайник, тостер или дори шишето от бира, помислете добре! Използването на "боклуците" като работен материал е модна тенденция на Запад, свързана с грижа за природата и екологията.

Преди да изхвърлите поредната стара тенджера или чайник може би е по-добре първо да погледнете сайта на Gilles Eichenbaum. Той е парижки художник и дизайнер,който по интересен начин успява да превърне старите и ненужни вещи от бита в интересни лампи.

Колко пъти ви се е искало да изчистите тавана или мазето от стари дрехи, мебели и предмети? Но, мисълта "Може да потрябва" не ви е давала да направите това. В крайна сметка, ненужните вещи могат да влязат в употреба.
Френският артист, подвизаващ се с псевдонима Garbage, преобръща непотребното в светлина.  В неговите ръце предмети с най-разнообразен произход, като кухненски прибори и съдове, везни, тостери и т.н., се превръщат в уникални лампи.

Започнал като на шега, днес той работи в малко студио, като изцяло използва рециклирани материали. Както самият той разказва, всички тези вещи, захвърлени, могат да бъдат използвани отново, да заживеят нов живот. Като в същото време да запазят и спомените от стария…

За автора

Вашият коментар