Професия протестиращ

През изминалата седмица и БНТ и БТВ пуснаха провокиращи материали, разкриващи схема за наемане на протестиращи в подкрепа на определена политическа партия, срещу различно заплащане. Като цяло и двете медии представиха различните части на веригата в организирането на защитни или контра-протести от страна на „Атака“, и то за не особено голяма сума пари.

От 15 до 30 лева са били заплатите за обикновени момчета, от които не се изисква нищо друго освен да присъстват в редиците на партията работодателка.

Не се стърпях… Много ми е трудно да разбера такива хора – не тези, които наемат, а тези които се съгласяват да бъдат наети. Но те за  „…секиму добро струват, само, знайте, за парата…“, както е казал великият Христо Ботйов.

Ох, чакайте, че него пък щяха да го махат от учебниците…
Слава Богу, накрая се оказа, че българският народ е изпаднал в една масова психоза, от която получава едни и същи халюцинации. Добре, че е министърката на образованието Анелия Клисарова, да ни детоксицира и извади от филма на ужасите, в който се бяхме вплели.

protest-bulgaria

Сега обаче влизаме в нова фаза с поредните „взривяващи“ обществеността разкрития.

Трудно ми е да повярвам, че въобще е имало разумен човек в България, който да не е бил наясно с платените протестиращи и опитите на всяка една партия да демонстрира надмощие над останалите.

Интересен е фактът обаче, че това излиза почти едновременно по две национални медии и то с един и същ субект, извършващ злодеянието…

Не, че харесвам „Атака“ и болните доктрини, които проповядва, но определено ми намирисва на поръчка. Все пак нека да не забравяме за един от основните проблеми в българското общество, срещу което се протестира през последните дни – а именно липсата н необективна и тенденциозно поръчковата журналистика.

protesti2

Палячовщината обаче този път не върши работа. Този път протеста е истински и хората бурно аплодират работата на полицията, която неутрализира така наречените провокатори. А те не са толкова незабележими, колкото си мислят. Скупчването на „яки момчета“ с тъмни тениски определено се различава от младите хора, излезли с децата си…

То малко като щрауса, който си  заравя главата в пясъка и си мисли, че никой не го вижда…

Ние даваме предложение на партиите наемащи протестиращи, следващия път да сменят маркетинговия подход – група от „яки“ момичета, облечени подобаващо за градусите на въздуха и на протеста, биха привлекли значително по-голямо внимание, а между другото може и някой да чуе заучените им реплики!

В крайна сметка хората са го казали – срамна работа няма. Само внимавайте на края да не си изядете и месата, както Ботевия „Патриот“!

protesti1

 

За автора

Вашият коментар