Размерът има значение, когато говорим за паркиране

Нови XL паркоместа бяха въведени, предназначени за жените шофьорки. Идеята не се възпрема като дискриминация, а за улеснение на женския пол.

Местата за паркиране са два пъти по-широки от нормалните, имат изписан символ на жена в розово.  Наподобяват паркоместа на инвалиди и са разположени в непосредствена близост до входове и паркинги. Освен това те са и със специално подовото покритие, такова че да  не потъват в него високите токчета на милейдитата.

За някои всичко това сигурно звучи „сладко“ и страхотно. Е тук е моментът да ви кажа,че това не се случва в България, а в Сеул. Аналогични зони за паркиране има в Китай, Кувейт, Малайзия и Индонезия, докато пък в Германия въведоха "паркинг за мъже", на места където с маневрите могат да се справят само представавители на силния пол. Това предизвика недоволство сред дамите, които веднага взеха да протестират.

Смятате ли, че подобно нещо е обидно към женския пол? Би ли имало „почва“ и на наша територия? Ще ги спазва ли някой, когато дори местата за хора с увреждания не се спазват?

За автора

Вашият коментар