Изрисуваха с графити софийските трамваи

Преди два дни – на 1 юни трамвайното депо „Банишора” на бул. „Мария Луиза” 193 в София бе изрисувано от графити артисти от България. Акцията бе част от започналия на 9-ти май фестивал за младо изкуство – Зона Култура Фест. „Zone Culture” е нов проект, представящ оползотворяване на пространства за културни трансформации и изяви в град София.

„Старото депо в София е паметник на културата, който Столична община планува да превърне в музей в рамките на бъдещ квартал на културните индустрии около Сточна гара. Завършващият идната неделя фестивал иска да покаже как той и София могат да се преобразят чрез изкуство в подкрепа на кандидатурата й за столица на културата 2019.” – коментират от „Зона Култура”.

Arsek & Erase, XPOME, JRMN & Yeto (140 ideas), Jasir и Sten– едни от най-добрите графити художници,на България се погрижиха старото депо да блесне с чисто нов, свеж облик, обрисувайки трамваите с модерни цветни шарки.

Осъвременените пораждясали трамваи буквално засияха и сега вече  се движат из софийските улици като невероятни творения на изкуството и културата.

Интервю с Arsek & Erase можете да прочете Тук.

Всички снимки от събитието можете да разгледате в българската платформа за Графити – Graffiti.bg

За автора

Вашият коментар