SMS, e-mail или пощенска картичка?

Спомняте ли си кога за последно сте изпращали картичка по пощата? Кога последно сте слагали малко пясък в пощенския плик, облизвали сте марката и сте я залепвали, а после с трепет сте пускали плика в пощенската кутия?

В началото на миналия век вестниците – черно-бели, са били без снимки, а телевизията дори не е съществувала. По това време картичките били толкова популярни, че хората пишели по няколко на ден. Може би нещо като сегашните смс-и.

Всъщност картичката продължава славното си съществуване и днес. Но по много различен начин –  някои я търсят, като сувенир, за спомен от красив град.  Други, за да поздравят скъп човек, по случай празник – Рожден ден, Коледа, Сватба. Но факт е, че тя твърде рядко пътува по пощата.

Сега можем да се запитаме какво ли е  чувството да напишеш върху парче картон  нещо съкровено, да я изпратиш и после да чакаш дни наред за отговор. Днес е така да се каже „рожденият ден на картичката“,  тъй като отбелязваме “Ден на пощенската картичка“. Това е най-подходящият ден да се разходите до Пощата и да пуснете картичка на ваш близък.

Какво чакате? Действайте!

За автора

Вашият коментар