Седмица на модата в Милано

Месец февруари бе пълен с какви ли не събития, като не бива да пропускаме седмицата на модата в Милано. Тя продължи три дни от 23- ти до 25- ти февруари, като по традиция модните гурута представиха своите идни есенни и зимни колекции пред ценителите на висшата мода. Моделите, които са си подбрали дизайнерите тази година бяха силно контрастни. Големите марки и имена в модната индустрия се впуснаха в дръзки модели опитвайки се да разчупят призмата на стандартното, до като по- малките независими артисти наблегнаха на по- комерсиалните модели.
 

Фрида Джанини, която според „Уолт Стрийт Джърнал” е сред 50- те най- влиятелни дами в света и върти Gucci на пръста си бе повлияна от романтизма през 19 век за предстоящата колекция есен- зима. Цветовете които Фрида е подбрала са тъмни- кестен, маслено зелено, тъмно синьо с фигуралното присъствие на флорални елементи, бродерии и пера.

Versace не изневери на изтънчения си стил, който ни е познат. Като есенната им колекция представлява висша степен на изтънченост, като основните мотиви в модната линия са обсипани с мъниста и големи готически кръстове. Донатела Версаче представи една от най- добрите си линии като моделите и символизираха дълбока мрачна сексуалност и екстравагантност. Тя бе заложила на контраста между яркото жълто и вечното черно.

Миуча Прада не изненада модните критици като за пореден път представи модели с невероятна кройка и силует, които подчертават отлично женската фигура. С перспектива колекцията да е изцяло в черен свят, дизайнерката внася и геометрични елементи с по топли цветове.

За автора

Вашият коментар