Изкуството, което се учи цял живот

Суши е традиционно японско ястие от варен ориз, на ролки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти – топчица ориз и парче риба, приготвени от опитни ръце. 

Буквално суши означава "прокиснало" или "кисело" и произлиза от подлагането на рибата на ферментация. Научното обяснение за ферментацията на рибата оваляна в ориз е, че оцетът от ферментиращият ориз разделя рибата на амино киселини. От това се получава единият от петте основни вкуса в японската кухня — умами.

В класическия смисъл на думата "изкуството на суши" се крие в умението да направите "прекрасен залък", което да кара хората да искат повече от вашите творения.  Сега ви представяме  визуално изкуство,  в  което общуването чрез вкус е все още в бъдеще. Разгледайте галерията!

Направата на суши е истинско изкуство , което се учи цял живот!

За автора

Вашият коментар