Какво виждаш ти? (Видео)

Хората са различни – въшно и духовно. Разбира се, външните различия между големи човешки популации са забелязвани още в дълбока древност, различия и тогава са били описвани, но те не са представлявали голям интерес.  Повърхностният интерес прераства в научен интерес през 17-и век.

Учението за човешките раси тръгва от желанието да се обяснят видимите различия между човешки популации. В момента, когато започват да се етажират различията между расите и да се определя абсолютно най-добрата от тях, се ражда расизмът. Тоест „Расизъм „– тов е вярата, че расата е основното определящо звено на човешкото поведение, качества, умения и способности.

На фона на големя брой страници във социалните мрежи, които разпространяват съзнателно или несъзнателно омраза към всичко чуждо, всеки опит е необходим и всяка стъпка е важна за борбата срещу това разрушително явление. На 21-ви март отбелязваме Международния ден срещу расоата дискриминация. Всъщност този ден, така да се каже продължава цяла седмица. Всяка година по това време навсякъде по света се събират хора, борещи се срещу расизма и расовата дискриминация.

Изгледайте видеото „What do you see?”и  си отговорете сами за себе си

За автора

Вашият коментар