Пловдивчани гледат кино в салона на самолет Ан-24

Днес отбелязваме Международният ден на авиацията и космонавтиката  (12 април). Денят се свързва с първия пилотиран полет на човек в Космоса и започва да се чества на следващата година. На 12 април през далечната 1961г. от космодрума Байконур излита космическият кораб "Восток" с пилот-космонавт Юрий Алексеевич Гагарин. Корабът извършва една обиколка на Земята за 108 минути.

По повод празника,  днес музеят на авиацията в Крумово – филиал на НВИМ обяви Ден на отворени врати. От 11.00 часа гостите на музея ще могат да се срещнат с първия български космонавт генерал – лейтенант Георги Иванов. На събитието ще бъде представена и книгата на Божана Димитрова "Разговор с първия български космонавт на България".

Посетителите ще могат да разгледат и кабините на самолетите Ан-2 и МиГ-21 бис, а  салонът на Ан-24 ще се превърне в мини кино-салон, за да бъдат излъчени документални кадри от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

В 13.30 часа ще бъдат показани демонстрации на радиоуправляеми самолети от членове на Модел клуб- Пловдив и от военнослужещите от 24 авиобаза  Крумово.

За автора

Вашият коментар