Десетки фенове на фотографията на първия „Фото вторник“ в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Десетки фенове на фотографията откриха вчера първия Фото вторник под тепетата в клуб Библиотеката. Традицията, поставена от Гаро Узунян, се върна с пълна силна под тепетата след няколко месечно прекъсване. Студент от Техническия университет откри първата си и най-важна среща с публиката, като благодари на специалните си хора в живота му – неговото семейство, а после загатна, че новите проекти тепърва ще набират скорост и ще има с какво да изненада всички, които следят работите му.

Гаро, като домакин на събитието и фотограф по душа, пък сподели, че тези млади хора трябва да се подкрепят и да им се дава стимул да се развиват, затова такива събития са по-важни от доста други, които се организират в арт-пространството над Римския стадион, а те не са никак малко.

Момчето, което няма голям опит във фотограгията постави и традиция за 2016-та, като подари снимка на „Капана“, а на гърба остави своето послание „Всичко е преходно, само Пловдив е вечен„. Тя ще бъде поставена в Малката coffee Библиотека.

Първата снимка – черно-бяла фотография на Цар Симеоновата градина, бе закупена от писателя Недялко Славов, който спечели престижната награда „Хеликон“ за 2015-та година за романа си „432 херца“. Славов сподели, че не пропуска ден, в който да се разходи до върха на Бунарджик или други специални места в любимия му Пловдив.

Първата фотографска изложба имаше и специален заряд, защото бе с благотворителна цел за болното от левкемия 23-годишно момче Николай Пoпов. Всичките приходи от вечерта отидоха за Ники, а това не остане незабелязано от хората, някои от които пуснаха в кутията поставена в Библиотеката средства за лечението му. Тя ще остане там и през следващите седмици, за да изпълни мисията си!

 

За автора

Вашият коментар