Шеф Росен Чакъров преобрази ресторант в Пазарджик (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наподобяващият Hard Rock Cafe ресторант подобри менюто си под шефската палка на пловдивчанина

Голяма част от пловдивчани (над 30 години) сигурно си спомнят култовия ресторант „Scorpio”, който се намираше срещу стълбите на „Каменица”. Една от онези бързи среднощни закусвални, които през 90-те години приютяваха всички нощни птици рано сутрин. Ако днес ресторант Scorpio все още съществуваше сигурно щеше да изглежда точно така – като този свой съименник от града, който се намира само на 30 километра от Пловдив. Напомнящ донякъде на Hard Rock Cafe, но приютявайки в себе си италианския изтънчен финес и миризма на прясна моцарела, съвременният ресторант „Скорпио“ вече 16 години обяд на всички активни пазарджиклии за обед, а вечер се превръща в истински среднощен динозавър.

„Италианският”, както е познат в града направи една малка крачка към своето пълнолетие. Затваряйки за цели 2 дни (знаем колко е рисковано за бизнеса това решение днес) собствениците инвестираха с обучение на верния си персонал, като в рамките на 48 часа шеф готвач Чакъров демонстрира техники на съвременната кулинария достъпни за качеството на ресторанта, както на готвачите, така и на сервитьорите, а всички попиваха всяка една дума на водещия майстор.

„Този ресторант е вече 16 години, защото предлага храна на високо качество с достъпни цени. Бих отличил готвеното на „крок-пот“ телешко (над 6 часа), което през зимата го правим с праз, а лятото с диви гъби“, сподели той пред камерата на mediacafe.bg. Други ястия, които би препоръчал е забравения пащърнак, но познат с уникалните си качества в кулинарията, който в случая тук приготвят с крехко пилешко.

А това, което отличава „Скорпио“ от останалите ресторанти е вкусната пица, направена с оригинални и скъпи продукти. В завършек опитния майстор даде за пример и домашните десерти, които се съхраняват в специални хладилници.

Оказа се, че собствениците подбират всеки детайл, който влиза в чиниите. Сигурно няма да ви изненадаме, ако ви подскажем, че частично обновеното меню на „Скорпио” е като един малък картинен пейзаж, а това ще се забележи съвсем скоро, споделя усмихнатия персонал, повечето от които нямат никакво намерение да си сменят работата. Те просто я обожават!

Вижте какво споделиха те от видеото изготвено от пловдивското Студио 4К:

Очаквайте скоро напълно обновената визия на Bar and Grill „Scorpio“ с нов лого и модернизирано меню!

За автора

Вашият коментар