Димо от P.I.F. гост на студентското Радио „Реакция“

Слушайте предаването Студио "Реакция" с Димо от P.I.F. на www.reakcia.net във вторник от 18 часа on-line. Водещи ще бъдат  Атанас Куцев и Стела Николова, които ще обменят опит с един от най-обичаните фронт-мени в България. Димо ще сподели за предстоящото турне на групата и ще опише картината на родната клубна музика.    
Вторник (22.02) от 18:00 часа по Радио "Реакция".
Вижте групата на студентското радио във Facebook!
 
Малко повече за радиото:
Ние сме студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Направихме си радио в интернет – ей така, бодро и отговорно, не на всяка цена. Помогна ни Институт „Отворено общество”. От там ни дадоха пари, след като им представихме идеята за студентско радио. Помогна ни и българската секция на Би Би Си – натовариха ни с техника, която иначе мъчно се намира. Оттук насетне сме ние. Искаме да поправим липсата на студентски медии. Такива, които са на студентите и за студентите. Такива, които не обичат статуквото и с кеф ровичкат в него, правят аутопсия на изсъхналия му труп и вливат свежа кръв в тялото на нова студентска общност. Общност от млади, на които им е интересно какво се случва наоколо. Същите, които се бунтуват в мирно време и се забавляват до зори по време на криза.Студентите са противоречиви и прекрасни.Искаме да правим радио за тях…
 
За себе си. Не държим да сме бунтари. Чинно сме си платили авторските права към ПРОФОН и МУЗИКАУТОР. Нещо, което не правят безбройните радиобунтовници из интернет пространството. Искаме да сме честни и ефективни.Да покажем, че образованието не е само перо от държавния бюджет или тема на сутрешните блокове. Че всъщност то се случва всеки ден на нас, в някоя дървена аудитория, и затова е важно. Че младите не са поточна линия за чужбина, а хора със способности и бъдеще.Искаме да сме звучаща „реакция” на всички, които се опитват да ни запушат устите или да ни накaрат да замлъкнем от страх и объркване.
 
Реакция до дупка! И след нея! – защото дупките са много, по пътищата и в умовете.
 
Чуйте ги, има какво да Ви кажат!
 

Вашият коментар