Днес е „Часът на Земята“, изключете осветлението!

Тази вечер в 20,30 ще настъпи „Часът на Земята". Всички хора по света, които са загрижени за бъдещето на планетата трябва да угасят осветлението за 60 минути. Ежегодното изключване на осветлението дава възможност на хората да са по-активни и да приемат опазването на природата като лично предизвикателство.

Миналата година инициативата с основна цел – да напомни на хората, че трябва да се грижат за планетата, която обитават, бе подкрепена от близо 2 милиарда души от 135 държави на 7 континента. Тази година залозите за успех са още по-големи. Над 70 български града официално са заявили, че ще се включат в „Часът на Земята". Какво ще се случи, ако всичкото ненужно осветление на Земята бъде угасено за един час? Със сигурност Земята ще си отдъхне. Поне за миг. И макар целта на Световния фонд за дивата природа да не е икономия на електричество, резултатите от кампанията „Часът на Земята" са внушителни. 

Ще изгасите ли лампите за час? Ще покажете ли , че ви пука. Далече съм от мисълта, че ще помогне много, но поне за 1 час да покажем, че мислим и за нещо друго от ежедневните битовизми дето са ни затрупали.

За автора

Вашият коментар