Испанският райтър Vino: „Впечатлен съм от графитите в България“ (СНИМКИ)

Vino бе част от от финала на Sprite Graffiti Academy 2016, който се проведе в София в изминалия уикенд

Испанският графити артист VINO стана част от тазгодишното издание на Sprite Graffiti Academy 2016, което се проведе в парка Заимов. Световноизвестният артистсе включи в workshop с родни райтъри, участниците от първата лятна графити школа в България, както и още много желаещи, които хванаха флакон за първи път в ръка.

Vino направи кратка демонстрация и с нетърпение се включи в занятията с младите graffiti артисти, които цяло лято посещаваха откритите уроци на първата в България графити академия.

„Наистина съм впечатлен от това, което тези млади хора са се научили да правят със спрейовете, много са добри и са жадни за нови знания, а това е най-важното за развитието на един артист“, сподели той след като помогна с парчетата на младите таланти. За финал, испанецът изтегли един късметлия – 15 годишният Тони Михайлов, който ще заминава следващия месец за Барселона за обиколка на фабриката на Montana, разходка из галерията за street art и среща с местни райтъри от 27-ми до 30-ти октомври.

През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България – Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

Още за графитите в България, родните артисти и уличното изкуство може да видите в Graffiti.bg

Последният голям графит на фасада в България, който обиколи страната, може да видите ТУК

Вашият коментар