Най-умните деца в Пловдив

Какво е да си млад? Не всеки ден си задавате този въпрос, нали? Младите не са само студентите. Младите сме и ние учениците
 
Преди два дни, в ТУ София – филиал Пловдив, в деня насочен към бизнеса и образованието, се организира и традиционните вече игри на умните, а именно "Клубът на знаещите". Клуб Квант, ръководени от г-н Базелков, от Общински детски комплекс показаха уменията си по физика, математика и други науки пред преподаватели и студенти от ТУ София – филиал Пловдив.  Състезанието бе между по голямата част от училищата в град Пловдив.
 
Това, което се случи e показателно, че не само бизнесът се ориентира към университета и своите бъдещи кадри, ами и Алма матер, поглежда по задълбочено към училищата. Една такава връзка между бизнес – университет и университет – училища, подпомогната от Общината би превърнала Пловдив в град не само на културата, но и в град, в който се обръща повече внимание на образованието и младите хора.
 
Ученици от всички училища показаха своите умения. Те изпълниха произведение на Брахамс (Brahams). Гост на събитието бе Илко Биров, който е бивш кадър на клуб Квант. Той също изпълни свое авторско парче.
 
Откриването на събитието бе от 16:00 часа от зам. директора доц. Галидия Петрова и председателя на студентски съвет Женя Желева. Инциативите на клуб Квант са по предложение на Студентски съвет, те са и основен финансов спонсор на научната и развойна дейност на клубът. Представители на Студентски съвет към ТУ София ф-л Пловдив, организираха озвучаването, а млади доброволци направиха фото и видео заснемане на събитието.
 

За автора

Вашият коментар