Национално сдружение „Младежки Глас” навърши 10 години

Най-голямата младежка организация в България навърши 10 години. В емблематичния бургаски клуб „Баркод” централата на Национално Сдружение „Младежки Глас” организира юбилейния си празник.

„Десет години по-рано на същото място по същото време в гр.Бургас и само седем души, една идея и една мечта да обединят младежите. Сега сдружението е с над 10 000 членове и клонове в цялата страна” споделят младежите от ръководния екип.

За настроението на гостите се погрижи ърбън звездата Диона и DJ Pokera, специално поканени да отпразнуват заедно с младежите рождения ден на сдружението.

„Десет години "Младежки Глас" е олицетворение на борбата за потенциала на младите.  Десет години ние заедно пишем историята и чертаем пътят, по който новото поколение да върви напред за едно още по-добро общество! Благодаря на хилядите ни членове и на Областните ни Ръководства в цяла България, това, че сме най-мащабната Организация е общ успех и заедно ще продължим устойчиво напред следващите десет години да успяваме в името на младите. Честит рожден ден!” каза Тодор Йосифов, националния лидер на Национално Сдружение „Младежки Глас”.

Юбилейният рожден ден включи в програмата официално награждаване на дейните членове Славина Тошева част от националното ръководство и Йордан Георгиев – общински председател на клон Несебър. Партито на младите завърши с голяма торта и много подаръци за гостите.  

Национално Сдружение „Младежки Глас” е създадено през 2007 година в гр.Бургас. През годините екипа от млади ентусиасти изградиха структури в цялата страна. Днес,  членовете наброяват над 10 000 и симпатизантите са над 60 000. Централата на сдружението е позиционирана в гр.Бургас, от където се ръководят клоновете в България. След близо едногодишен мониторинг от страна на Организацията на Обединените Нации и по препоръка на Комитета по неправителствените организации, Национално Сдружение „Младежки Глас“ получи официално специален консултативен статус към Икономическия и социален съвет на ООН през тази година. Успехите в организацията не спират през 2017 година за пореден път Сдружение „Младежки Глас“ получи от Министерство на Младежта и Спорта лиценз за национално-представителна организация, на база мониторинг на дейността й за младите хора и нейните структури в цялата страна, като само Сдружението отговаря на законовите критерии за предоставяне на национален статут.

Организацията е пълноправен член и представител на младите граждани на Република България в редица международни съюзи и формирования, между които IPYG – Световната младежка организация за мир, обединяваща над 300 от най-мащабните НПО-та в света със седалище в Южна Корея. „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” е представител на страната ни и в Международната НПО Мрежа “WE ARE TOGETHER”, която има представителства в 18 държави по света, сред които САЩ, Китай, Германия, Франция и др.

В момента Национално Сдружение „Младежки Глас“ е успешен партньор и посредник между младите хора и всички институции в страната, включително и с международни организации, като заедно си поставят за обща цел – развитието на новото поколение у нас.

Очаквайте още младежки събития като следите страницата на сдружението в социалната мрежа и на официалния интернет сайт:www.mg2007.bg

За автора

Вашият коментар