Капана фест подгизна от очарование и разнообразие (ВИДЕО и СНИМКИ)

Есенният Капана фест очарова хиляди посетители от близо и далеч с качествена и разнородна програма

Стотици от различни краища на България посетиха есенното издание на фестивала

Любителите на събитието, превърнало се в традиция, „се губеха“ из кривите улички, за да намерят мястото, на което могат да почувстват истинската капанска енергия. Проливният дъжд изми помислите за забързаното ежедневие, допринесе за усещането отиващото си лято без капчица меланхолия. Музикалните сцени ехтяха от познати звуци  и експериментални  изпълнения.

Организаторите се бяха погрижили да има от цялата палитра на българското и световно звучене. На шахматния дансинг на Main Stage  бяха някои от най-добрите изпълнители на електорнна музика – DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Brazz ViliDJ. Любителите на  нестандартните ритми се развихриха под звуците на свежите и мелодични вокали, съчетани умело с  танцувално бийт звучене.

На Staropramen stage свириха  Vick, Saint Electrics, които спечелиха почитателите на по-твърдата музика. Публиката пя заедно с Vick едни от любимите си песни, сред които Caught you in the rain и други. Вокалиската на групата се  отличи с  качествено изпълнение и внушителен музикален диапазон, който завладя публиката и спечели възхищението й. Гоздеят в програмата бяха Остава, които празнуваха 25 години, от създаването на емблематичната за българската сцена група.

Впечатляващата селекция от стилове даваше възможност на посетителите да участват в мащабния замисъл на фестивала, така че всеки един да се открие  в богатата програма.

Едно от най-интересните места, което възбуди любопитството на феновете на нестандартното бяха сините ресни до Джумаята. Те допринесоха за магическата атмосфера на събитието с ефирните се отблясъци, зад които всеки можеше да скрие лошите си мисли и да попадне в капана на забавленията и удоволствията, които предлагаше фестивала.

За втори път тази година една от фирмите, кото обръща най-много поглед към младите хора – фирма 60k спонсорира Капана фест. Въпреки неприятното време, хиляди хора се наслаждаваха на занаятчийската храна, ръчно изработени бижута, козметика и дрехи и много по-вълнуващи преживявания, които Капана бе подредил.

Арт инсталацията се казваше "Dream Box" и бе издигната от художничката Ваня Сулева. Тя успя да пресъздаде сензорна инсталация, която се състои от стая, в която гостите бяха поканени да изживеят, като същевременно създават интимно, медитативно пространство в контраст със заобикалящата ги среда. От 60K пък обявиха, че ще дадат 10 специални кутии, подобни на тези на Dream Box, на най-харесваните снимки втв Facebook страницата на call центъра. 

Капана фест с всяка година набира все по-голяма популярност и привлича  гости от чужбина и страната.

Събитието се превърна в специфична черта от характера на Пловдив. Централният квартал събра цветно присъствие на качествени музиканти и занаятчии от цялата страна, всеки един, от които допринесе за нестандартното цялостно излъчване на фестивала. Капана фест се превърна в събитие, чийто мащаби могат да си съперничат с едни от най-известните културни и клубни събития в Европа. Фестивалът събра различни културни, музикални и артистични течения, с чиято палитра посетителите нарисуваха своя незабравим спомен.

  • СНИМКИ от първата вечер през юни в Капана може да видите ТУК
  • СНИМКИ от втората капана вечер вижте ТУК
  • Повече за целия фестивал може да видите ТУК

Най-яките музикални събития в Пловдив може да намерите в сайта на клубовете ТУК

СНИМКИ: Alex Simpson

За автора

Вашият коментар