Нов душ ви кара да се чувствате като под водопад

Не знам доколко сте запознати с т.нар. „малоструйни душове“, но те са добра възможност за пестене на вода. Има обаче един нюанс и той е, че когато човек използва такова устройство, нерядко има чувството, че се къпе със спрей, подобен на онези, с които освежаваме цветята в домовете си.

И тук се появява светлината в тунела, в лицето на една фирма от Нова Зеландия. Тя се казва Felton и е сътворила душ, който използва наполовина по-малко вода, съхранявайки така ценното усещане, че се къпете под водопад.

Цялата „магия“ се таи в най-горната част на душа, която е проектирана така, че да вкарва малки мехурчета въздух във водните капки. По този начин хем пестите вода, хем изпитвате 100%-тово удоволствие от взимането на душ.

Новият душ е преминал серия от тестове в един австралийски хотел, известен със строгите си рестрикции, относно неразумното ползване на  вода. Опитите с „въздушния душ“ недвусмислено показват предпочитанията на клиентите именно към тези душове.

Както се казва –се един куршум два заека. Хем се пести един от най-ценните ресурси на планетата, хем човек е доволно изкъпан.

shower

 

 

 

Вашият коментар