Ден на професиите за трета поредна година в Пловдив

Третото издание на "Ден на професиите“ ще се проведе на 17-ти март в ПУ „Паисий Хилендарски
 
„Това е изключително полезно събитие за нас, учениците. Дадоха ни много точна и обективна информация за професиите, които ни интересуват, и успяхме да получим отговор на въпросите, които ни вълнуват“,така участниците от миналогодишното издание коментираха форума на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол.
 
Инициативата е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас, които ще могат да получат повече информация за специалностите, към които са се ориентирали, или да изберат в коя сфера да продължат обучението си след завършване на средно образование. Гимназистите ще имат възможността да чуят лекции за следните професии: дентална медицина, право, журналистика, архитектура, маркетинг и медии и IT.
  
Първият лектор, който ще бъде представен е проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, чиято задача е да запознае със специалността право всички ученици.  
 
Освен мнението на професионалистти от различни области, учениците ще имат възможност да научат и за други гледни точки. Гости на събитието ще бъдат и студенти от различни специалности, които ще споделят своя опит и мнение за специалността, която изучават в момента.
 
 
"Ден на професиите“ е инициатива на Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол, която си поставя за цел да помогне на гимназистите да се ориентират по-лесно в избора на професия, канейки уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализациите на всяка една професия.

Вашият коментар