Криво огледало: Гълъби почистват Пловдив от фасове и шлюпки!

Стотици гълъби, живеещи незаконно и без да плащат наем на покрива на Централна поща в Пловдив, бяха впрегнати да събират фасове по градинки, улици и тротоари.

Идеята за сензационното решение дошла, след като в "Чистота" научили за холандския проект, който предвиждал да се обучават гарвани, които да решат проблема с угарките.

В началото мислихме да обучаваме наш персонал, който да глобява тези, които хвърлят фасове и шлюпки от семки, но после стигнахме до извода, че това ще доведе само до конфликти и надали ще има реален резултат. 

Тогава научихме какво планират холандците и решихме да приложим идеята, като за целта ще използваме пловдивските гълъби. 

Време е пернатите да си покрият дълговете. Десетилетия бичат айляк и живеят на аванта в пощата. Преди години вършеха някаква работа и разнасяха писма. После това стана отживелица, те се демотивираха и почнаха умишлено да цвъкат върху главите на хората, благо разясни ситуацията един от авторите на проекта.

В момента обмисляме как да постъпим и с чайките и гларусите, за да ги включим и тях в облагородяването на града. Най-вероятно ще ги обучим да мъкнат от морето пясък, за да насипем около Марица, та да става за плаж. 

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете.Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимки: интернет

За автора

Вашият коментар