Криво огледало: Овчарката Анка поиска Нощта на музеите и галериите

Часове след като стана ясно, че "Отворени изкуства" отсвирват градската управа като партньор в предстоящото издание на "Нощ на музеите и галериите", в деловодството на Община Пловдив бе подадено заявление за алтернативно организиране на културното събитие

"Криво огледало" пръв и единствен се добра до неговото съдържание.

"Уважаеми г-н Кмете, г-да ресорни кметове и прочее старейшини,

Възмутена от безпрецедентния скандал, който може да постави в опасност имиджа на Пловдив пред света, както и да унищожи една от най-пивките септемврийски вечери под тепетата, съм длъжна да Ви уведомя, че поемам ангажимента сама, със свои средства, да организирам събитието.

П.С. Върнете мебелите обратно по стаите, не съм в Кметството!

С обич: овчарката Анка (българското Зоро)

Часове по-късно от Общината заявиха, че не виждат проблем всеки гражданин на Пловдив, а и не само, да може да организира културни съития в града по свое усмотрение.

Та нали в крайна сметка това е демокрацията? Пловдив е космополитен град, който винаги е бил пристан на творчески изяви и дръзновения. Щом ние сме готови да организираме паралелна "Нощ", защо и Анка да не може, философски затвориха темата управниците.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

За автора

Вашият коментар